In memoriam: Tienke Wouda, journalist in hart en nieren, warm en gedreven

Diep bedroefd en terneergeslagen zijn we door het bericht dat onze geliefde collega Tienke Wouda is overleden. Sinds 2006 maakte Tienke deel uit van de redactie van Nieuwe Oogst. Tienke had de laatste jaren een spilfunctie op de redactie.

In+memoriam%3A+Tienke+Wouda%2C+journalist+in+hart+en+nieren%2C+warm+en+gedreven
© Nieuwe Oogst

Ze begon bij Nieuwe Oogst als eindredacteur en werd later schrijvend journalist. De laatste jaren was ze coördinator van de regioredactie, recent kwam daar coördinatie van het webteam bij. Als collega laat zij zich het beste omschrijven als doorzetter, recht door zee, betrokken, loyaal, kundig, talentvol en gedreven.

Tienke was journalist in hart en nieren. Ze groeide op op een melkveebedrijf in Groningen. Haar hart lag bij de landbouw en de noordelijke provincies. Ze had een breed netwerk en was graag gezien. Hartelijk, vrolijk, bereid om een praatje te maken of om te luisteren. Het liefst ging ze op pad naar bijeenkomsten of langs bij boeren om de verhalen op te tekenen.

Tienke maakte een enorme persoonlijke groei door bij Nieuwe Oogst. Ze groeide uit tot een collega die aanwezig was op een positieve manier. Met duidelijke ideeën, een groot plichtsbesef, heel soms wat zwaar op de hand, maar vooral verfrissend relativerend en doorspekt met zelfspot en humor. Vanuit die houding loste ze problemen op door er veel over te praten.

Typerend was haar bescheidenheid en sobere levensstijl. Ze joeg geen groots en meeslepend leven na, maar was juist een meester in het genieten van kleine dingen. Een bloem in het veld, de zon die schijnt, een klein gebaar van een collega, een fijn gesprek, een lekkere lunch, een mooie wandeling. Ze was dankbaar dat ze dat vermogen had.

Voor jonge en minder ervaren collega’s was zij een dankbare vraagbaak. Tienke deelde haar kennis met een ieder zonder terughoudend te zijn. Zondagavond 20 augustus meldde ze zich ziek. Ze kon niet meer, zo verschrikkelijk moe was ze. De huisarts stuurde haar na onderzoek met spoed door naar het ziekenhuis. Hij had iets gevoeld in haar buik. De bloedwaarden waren niet in orde.

De internist maakte zich na een eerste check nog niet zo veel zorgen. Maar een antwoord op de verontrustende bloeduitslagen had hij niet. Meer onderzoek was daarom nodig. Ze kreeg te horen wat niemand wil horen. De diagnose sloeg in als een bom.

Toen na een kort ziekbed het bericht kwam dat Tienke was overleden, reageerden collega’s diep bedroefd en terneergeslagen. In Tienke verliest de redactie van Nieuwe Oogst naast een deskundige, gedreven en lieve collega die haarfijn wist wat onder boeren en tuinders leefde, ook een warme, gezellige, sterke en inspirerende persoonlijkheid.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer