Oud-directeur FruitMasters maakt overstap naar Growers United

Kees de Kat wordt de nieuwe algemeen directeur van vruchtgroentecoöperatie Growers United in het Zuid-Hollandse Maasdijk. Hij is de opvolger van Jan Opschoor, die vorige week bekendmaakte aan het einde van het jaar te vertrekken.

Oud%2Ddirecteur+FruitMasters+maakt+overstap+naar+Growers+United
© FruitMasters

De afgelopen 12,5 jaar werkte De Kat als algemeen directeur bij coöperatie FruitMasters. Daar rondde hij voor de zomer zijn werkzaamheden af. Doel was om zich te oriënteren op de toekomst. 'Toen Growers United kort geleden belde, hoefde ik niet lang na te denken. Aan de verschillende bestuurstafels waar ik de afgelopen jaren zat, keek ik altijd met waardering naar de energie en kracht van de relatief jonge telerscoöperatie', reageert De Kat.

De kersverse directeur is zijn carrière begonnen als slager op de winkelvloer van de supermarkt. De Kat heeft twintig jaar lang in de supermarktwereld gewerkt, met als slotfunctie die van director buying & merchandising bij Super de Boer/Jumbo. In de jaren daarna was hij actief als eindverantwoordelijke bij FruitMasters. Onder zijn leiding zette de coöperatie sterk in op groei en afzetspreiding.

Die brede ervaring, zowel binnen een grote producentencoöperatie als aan de marktkant, maakt De Kat volgens telersvoorzitter Jack Groenewegen van Growers United de geschikte man voor de functie. 'We zijn verheugd dat we zo snel een opvolger voor Opschoor hebben gevonden. De Kat is resultaatgericht, heeft veel ervaring en kan onze coöperatie naar een volgende fase brengen. Daar ben ik van overtuigd.'

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 4°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer