Spaanse varkensvleesverwerker sluit plotseling de deuren

De varkensslachterij en uitsnijderij van de Spaanse varkensvleesverwerker Industrias Cárnicas La Cope in Torrent nabij Valencia zijn deze week gesloten. Ruim 240 werknemers staan daardoor op straat. Op deze locatie werden jaarlijks ruim 500.000 varkens verwerkt.

Spaanse+varkensvleesverwerker+sluit+plotseling+de+deuren
© El Cope

Andere onderdelen van de Industrias Cárnicas La Cope, zoals de worstenmakerij, hebben de productie gewoon voortgezet. De benodigde grondstoffen voor de productie van worsten worden geleverd door ElPozo. Het voedingsmiddelenbedrijf uit Murcia is ook door La Cope benaderd om de worstfabriek over te nemen. Er ligt een koopaanbod op tafel bij het bedrijf dat vers vlees, verwerkte vleesproducten en kant-en-klaarmaaltijden internationaal aan de man brengt.

Volgens Spaanse media rommelde het al langer op de slachtlocatie van La Cope in Torrent. Werknemers zouden niet volgens de wettelijke afspraken zoals een zondagvergoeding worden uitbetaald. Daarom is de productie weleens stilgelegd. La Cope voert onder meer economische redenen op om tot bedrijfssluiting over te gaan.

Toch kwam de aanvraag voor een collectief ontslag als een donderslag bij heldere hemel voor de werknemers en de Spaanse vakbond.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  20° / 8°
  10 %
 • Maandag
  21° / 10°
  5 %
 • Dinsdag
  22° / 11°
  5 %
Meer weer