Zeeland vraagt vast 67 miljoen voor maatregelen landelijk gebied

Provincie Zeeland wil zo snel mogelijk aan de slag met maatregelen die zijn opgenomen in het Provinciaal Programma Landelijk Gebied (PPLG). De provincie heeft het Rijk om ongeveer 67 miljoen euro gevraagd.

Zeeland+vraagt+vast+67+miljoen+voor+maatregelen+landelijk+gebied
© Maarten Janse

Dit geld is nodig om te kunnen starten met de uitvoering van de plannen. Het Rijk heeft provincie Zeeland gevraagd een inventarisatie te maken van de koplopersmaatregelen. Dit zijn maatregelen waarmee snel, in 2024 en 2025, kan worden begonnen.

Naast biologische landbouw wil de door de BoerBurgerBeweging naar voren geschoven gedeputeerde Wilfried Nielen bezig met het verbeteren van drainage en de zoetwatervoorziening.

Nielen liet verder weten dat de beoogde maatregelen nog verder moeten worden uitgewerkt. Buiten dat is het nog niet zeker of het Rijk het gevraagde bedrag van rond de 67 miljoen euro gaat uitkeren. Zeeland heeft voor de uitvoering van alle plannen van het PPLG in totaal rond de 1,7 miljard euro gevraagd. Dit bedrag is bedoeld om de doelstellingen rondom natuur, klimaat, water en stikstof te halen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  21° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer