Roelof Bisschop (SGP) keert niet terug in Tweede Kamer

SGP-Kamerlid en landbouwwoordvoerder Roelof Bisschop keert na de verkiezingen niet terug in de Tweede Kamer. Bisschop (66) ziet af van een plek op de kandidatenlijst van zijn partij.

Roelof+Bisschop+%28SGP%29+keert+niet+terug+in+Tweede+Kamer
© Dirk Hol

De Veenendaler kondigt zijn afscheid aan in een open brief op de website van de SGP. Bisschop zit meer dan elf jaar in de Kamer. In 2012 kwam hij in het parlement, nadat de staatkundig gereformeerden bij de verkiezingen groeiden van twee naar drie zetels. Voor zijn Kamerlidmaatschap was Bisschop werkzaam in het onderwijs.


In 2018 nam Bisschop de landbouwportefeuille over van Elbert Dijkgraaf. Hij toonde zich in de afgelopen jaren zeer begaan met de gevolgen die boeren en vissers ondervinden van de nieuwe stikstof- en milieueisen. Het Kamerlid was veelvuldig aanwezig bij de boerenprotesten in Den Haag en bij de grote manifestatie in Stroe.Bisschop noemt het 'een eer en een genoegen' onderdeel te zijn geweest van de Tweede Kamer. Kort na de val van het kabinet gaf hij al aan zijn plaats op de lijst graag af te staan aan jonger politiek talent. Na fractievoorzitter Kees van der Staaij is Bisschop de tweede SGP'er die zijn vertrek aankondigt. Opvolger Chris Stoffer van Van der Staaij wordt de nieuwe partijleider van de SGP.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  20° / 8°
  10 %
 • Maandag
  21° / 10°
  5 %
 • Dinsdag
  22° / 11°
  5 %
Meer weer