Heineken streeft naar minder broeikasgasemissie in landbouw

Bierbrouwer Heineken wil in 2040 klimaatneutraal te werk gaan in de volledige keten. De landbouw is verantwoordelijk voor 19 procent van de totale emissies van de bierbrouwer. Met het programma 'Low Carbon Farming' stimuleert Heineken systeemveranderingen in de landbouw om de emissies te verminderen.

Heineken+streeft+naar+minder+broeikasgasemissie+in+landbouw
© Dirk Hol

Met pilots in het programma 'Low Carbon Farming' werd een gemiddelde vermindering van 13 procent van de CO2-uitstoot en een verbetering van 81 procent van de CO2-vastlegging gerealiseerd. Deze resultaten behaalde Heineken door bijna tweehonderd pilots in dertien landen met vijftien partners uit te voeren. De pilots vonden plaats in 2022.

Doel van de bierbrouwer is tegen 2025 minstens vijfhonderd pilots in verschillende regio's te hebben gestart, zo meldt Heineken op zijn website. Volgende stap is de huidige benadering gericht op verlaging van de emissie van broeikasgassen te verbreden.


Regeneratieve landbouw

Hierbij wil de onderneming inzetten op regeneratieve landbouw waarbij ook bodemgezondheid, biodiversiteit, watergebruik en economisch perspectief voor boeren aandacht krijgt. Het eerste regeneratieve landbouwproject is begonnen in Ierland, waarbij ook Pernod Ricard, Irish Distillers, Boortmalt en Earthworm als partners betrokken zijn.


Ook wil Heineken emissies aanpakken die worden veroorzaakt door de productie van kunstmest. De bierbrouwer investeerde daarom in de onderneming FertigHy. Dit bedrijf werkt aan de ontwikkeling van koolstofarme meststoffenproductie. Doel is aardgas bij kunstmestproductie te vervangen door hernieuwbare elektriciteit om daarmee waterstof en ammoniak voor kunstmest te produceren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  50 %
Meer weer