Biervolume Heineken stijgt 14,8 procent in eerste kwartaal

Het totale verkochte volume aan bier van Heineken steeg in het eerste kwartaal van dit jaar 14,8 procent naar 50,5 miljoen hectoliter.

Biervolume+Heineken+stijgt+14%2C8+procent+in+eerste+kwartaal
© Heineken

De stijging is voor een groot deel veroorzaakt door overname van de Braziliaanse activiteiten van Japanse Kirin. De autonome volumegroei van de bierbrouwer bedroeg 4,3 procent.

De gerapporteerde nettowinst daalde met 11,2 procent naar 260 miljoen euro. Dat staat in een tussentijds bericht van Heineken, waarin geen omzetcijfers zijn gemeld.

Azië

De bierbrouwer groeide het snelst in Azië. Daar wist Heineken op eigen kracht ruim 11 procent meer bier te verkopen. In de regio's Afrika en het Midden-Oosten was de groei met ruim 6 procent iets minder groot, net als in Noord- en Zuid-Amerika waar de groei 6,8 procent bedroeg.

In Europa namen de verkoopvolumes met 1,7 procent af, meldt Heineken. De daling is met circa 5 procent het grootst in Nederland en Polen. Ook in Frankrijk en Spanje is de afzet gedaald. Voor het belangrijkste merk, Heineken, bedroeg de autonome volumegroei 8,1 procent. Het volume kwam uit op 8,3 miljoen hectoliter. Heineken-pils verkoopt vooral goed in Afrika.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 11°
  20 %
 • Maandag
  20° / 11°
  45 %
 • Dinsdag
  23° / 11°
  20 %
Meer weer