Nog geen fantastische zomer voor boerderijcampings

Het is deze zomer opvallend rustig op veel boerencampings. Dat merken ook Marry Reinders van Boerderijcamping Den Hoek in het Gelderse Wilp-Achterhoek en Wilfred ten Brinke van Boerderijcamping De Kuupershoek in het Overijsselse Den Ham.

'Ik denk dat mensen na de coronatijd de kans weer pakken om naar het buitenland te gaan, want afgelopen twee jaar stond het hier tjokvol. Toen moesten we zelfs nee zeggen. Nu kun je een plekje uitzoeken', constateert Reinders.

'Tijdens de coronacrisis stond alles vol', laat ook Ten Brinke weten. 'Maar dat is nu anders en met dit weer is het minder aantrekkelijk om hier op de camping te staan. Het valt deze weken wel tegen met de bezetting.'


Niet afhankelijk van

Ten Brinke heeft naast de camping een baan buitenshuis. Waar vroeger de boerderij het belangrijkste was, staat die nu vooral in het teken van de camping. 'We zijn er dus niet afhankelijk van. Maar je hebt wel kosten, dus er moet een redelijke bezetting zijn', zegt de ondernemer.

Reinders heeft naast de camping een boerderijwinkel en de opfok van jongvee. 'De boerderijwinkel zorgt voor de meeste inkomsten. De camping is een bijverdienste', licht zij toe.

De zomer is nog niet voorbij, dus er is nog hoop voor de campinghouders. Maar dan moet de zon zich wel wat vaker laten zien. 'Het ligt eraan wat deze zomer doet. Als het een paar zomers achter elkaar slechter weer is, gaan mensen sneller naar het buitenland', weet Ten Brinke. 'We zijn echt afhankelijk van het weer.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    22° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 13°
    60 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    50 %
Meer weer