Kipster produceerde in 2022 ruim 20 miljoen eieren

Binnen het Kipster-concept zijn vorig jaar in Nederland ruim 20 miljoen eieren gelegd, blijkt uit het jaarverslag over 2022. De in dit concept geboren haantjes worden afgemest en het vlees wordt vermarkt door Lidl.

Kipster+produceerde+in+2022+ruim+20+miljoen+eieren
© Vidiphoto

Kipster vierde in 2022 vijf jaar samenwerking met Lidl, die als enige supermarkt de eieren en het vlees op de markt brengt. Daarnaast gingen vorig jaar 4,2 miljoen eieren via Victoria Trading de horeca in, met klanten als de Efteling, Kwalitaria en Albron.

Verder is in 2022 de eerste Kipster-stal in de Verenigde Staten gebouwd. De eieren worden daar verkocht bij supermarktketen Kroger.

Weinig uitval in Beuningen

Het jaarverslag van Kipster vermeldt ook de uitval bij de dieren. In het Gelderse Beuningen lag deze tussen 1 januari en 22 augustus op 'boerderij 1' op krap 5 procent. En tot 24 oktober op 'boerderij 2' op iets meer dan 4 procent. Bij de volgende ronde bleef de uitval tot en met 31 december ruim onder de 1 procent, met respectievelijk 0,8 en 0,3 procent.

Anders was het bij de Limburgse stal in Venray. Hier kwam de uitval over het hele jaar uit op 15 procent. 'Het is betreurenswaardig dat het niet is gelukt om beter voor de dieren te zorgen. Dit kan en moet beter. De maatregelen zijn genomen', bericht het jaarverslag.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 7°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer