Kipster in Verenigde Staten ontvangt eerste leghennen

De Amerikaanse vestiging van pluimveebedrijf Kipster ontvangt binnenkort de eerste leghennen. De eieren liggen daarna begin december in het schap van de supermarkten van The Kroger Company. De officiële opening van deze pluimveehouderij vindt 11 januari 2023 plaats.

Kipster+in+Verenigde+Staten+ontvangt+eerste+leghennen
© Vidiphoto

Kipster startte in 2017 in het Limburgse Venray. Een tweede vestiging werd in 2020 geopend in het Gelderse Beuningen. Samen met eiergigant MPS Egg Farms worden nu vier stallen volgens dit concept gebouwd in North Manchester in de Amerikaanse staat Indiana.


MPS Egg Farms is franchisenemer van Kipster in de Verenigde Staten. De eerste stal met een capaciteit van 24.000 kippen is inmiddels gereed. In de eerste helft van 2023 komen de andere drie stallen in productie, meldt Agroberichten Buitenland.


Eieren en vlees

De Kipster-bedrijven in Nederland produceren eieren en vlees exclusief voor supermarktketen Lidl. Sandra Vijn geeft aan dat het concept ook in de Verenigde Staten aanslaat. Zij werkt voor de onderneming in de Verenigde Staten en bewaakt bij de ontwikkelingen in Indiana de productiefilosofie.

'Er zijn inmiddels goede afspraken gemaakt met afnemer The Kroger Company, de grootste supermarktketen in de VS. Voor duurzame voedingsmiddelen heeft Kroger een eigen huismerk: Simple Truth. Eieren van Kipster worden straks onder dat merk verkocht, maar ook ons logo staat op de verpakking.'


Conceptbewaking

Vijn meldt verder dat MPS Egg Farms, een van de grootste eierproducenten in de VS, de Kipster-methode omarmt. 'Het is belangrijk om doorlopend ons concept te bewaken. MPS Egg Farms produceert tot nu toe op de gangbare manier. Het voer bestaat hoofdzakelijk uit soja en mais. Wij voeren restproducten uit de levensmiddelenindustrie om klimaatneutrale eieren te produceren. Dat is hier nieuw en vraagt extra aandacht van het personeel.'

Als de productie en afzet succesvol verloopt, wil Kipster een tweede vestiging in de Verenigde Staten openen, waarschijnlijk in Texas.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer