Tweede locatie Kipster open in Beuningen

Kipster heeft gisteren een tweede locatie officieel geopend in Beuningen bij Nijmegen. Op de locatie zijn twee nieuwe stallen gebouwd voor in totaal 42.000 leghennen.

Tweede+locatie+Kipster+open+in+Beuningen
© Vidiphoto

Vanuit een van de stalllen worden eieren geleverd voor supermarktketen Lidl. In de andere stal wordt geproduceerd voor inkooporganisatie Victoria Trading, waarmee een afnamecontract voor vijf jaar is getekend. Dit bedrijf levert onder meer aan Albron, De Efteling, Délifrance en Kwalitaria.

Lidl

De verkoop van Kipster-eieren bij Lidl verloopt goed, volgens oprichter van Kipster Ruud Zanders. Zo goed zelfs, dat nu een tweede stal geopend kon worden, op verzoek van de supermarktketen. De Kipster-eieren zijn namelijk regelmatig uitverkocht.

De eerste stal werd in 2017 geopend in Oirlo bij Venray. Ook toen werd eerst de afzet geregeld, voordat er gebouwd werd. De stallen in Beuningen zijn een kopie van deze stal.

Kipster wil het stalconcept met vrije uitloop uitbreiden. Het is flexibel te bouwen en uit te breiden van 3.000 tot 120.000 kippen. In de stal is een natuurlijke bosrijke omgeving nagebootst met veel daglicht.

De haantjes worden op een biologisch bedrijf grootgebracht en het vlees wordt verkocht bij Lidl.

Als eerste legpluimveebedrijf ter wereld produceert het bedrijf de eieren CO2-neutraal. Het voer is afkomstig van reststromen. De CO2-footprint van een kilo voer is volgens Kipster 50 procent kleiner vergeleken met standaard kippenvoer.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  4° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
Meer weer