Kipster slaat vleugels uit in Europa en de Verenigde Staten

Kipster is op zoek naar nieuwe pluimveehouders in Nederland. Daarnaast komt er een eerste vestiging in de Verenigde Staten en lopen er gesprekken in diverse Europese landen.

Kipster+slaat+vleugels+uit+in+Europa+en+de+Verenigde+Staten
© Vidiphoto

Voor Nederland is er zeker ruimte voor twee pluimveehouders die een Kipster-stal willen bouwen, meldt directeur Ruud Zanders van Kipster. 'De vraag was er al. Nu is het ook echt zover dat we afspraken gaan maken. De eerste gegadigden hebben zich al gemeld.'

Er zijn momenteel Kipster-stallen in het Gelderse Beuningen en het Limburgse Venray. Kipster streeft naar een regionale spreiding met de nieuwe bedrijven. Een Kipster-stal heeft altijd 24.000 hennen met zowel een overdekte uitloop als een buitenuitloop.


Verenigde Staten

In de staat Indiana in de Verenigde Staten zijn de eerste buitenlandse Kipster-stallen in aanbouw. Daar komen vier Kipster-stallen te staan. In Europa zijn er gesprekken met pluimveehouders in België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. 'We verwachten dat we eind 2022, begin 2023 in minimaal twee landen aan de slag kunnen', zegt Zanders.

Net als in Nederland zijn de Kipster-eieren en het vlees van de uitgelegde hennen en grootgebrachte eendagshaantjes bedoeld voor de lokale markt. De hennen en haantjes krijgen daarbij circulair voer. De eieren zijn verkrijgbaar bij de Lidl, net als de Kipster-gehaktballetjes. Daarnaast gebruiken Albron, De Efteling, Kwalitaria en MHS Host de eieren en het vlees.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  9° / 4°
  40 %
 • Dinsdag
  8° / 1°
  15 %
Meer weer