Voormalige productielocatie van Plantise krijgt nieuwe bestemming

Familiebedrijven Van Marrewijk Maassluis in het Zuid-Hollandse Maassluis en Max Schwarz in het Zwitserse Villigen bundelen hun krachten. Het nieuwe bedrijf GrowOrganiX richt zich op de productie van uitgangsmateriaal en vestigt zich in de voormalige productielocatie van Plantise in het Zuid-Hollandse Naaldwijk.

Voormalige+productielocatie+van+Plantise+krijgt+nieuwe+bestemming
© GrowOrganiX

De focus komt te liggen op uitgangsmateriaal voor Europese telers van biologische tomaten, paprika's, komkommers en aubergines. De doelstelling is om in het eerste jaar 2,5 miljoen geënte groenteplanten te produceren en verkopen. Alle planten moeten zijn voorzien van Skal-, Naturland- en Bio Suisse-certificering.

Directeur Sion Eichmüller van GrowOrganiX zegt dat de komende maanden in het teken staan van de inrichting en optimalisatie van 4,2 hectare aan teeltoppervlakte. 'We willen dit najaar kunnen starten met het zaaien van de planten', licht hij toe. 'In november beginnen we vervolgens met het entproces. We hopen in de winter dan telers in Nederland, Duitsland, Engeland, België en Frankrijk te kunnen beleveren.'

Naast huisvesting in de voormalige productielocatie van Plantise, dat vorig jaar de activiteiten in Nederland staakte als gevolg van de fors gestegen energiekosten, neemt GrowOrganiX ook verschillende oud-medewerkers van Plantise over. 'Dit in combinatie met de fundatie van de bioafdeling maakt dat we nu een vliegende start kunnen maken', stelt Eichmüller.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 10°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer