Delphy komt met gids voor groene middelen in open teelten

Delphy werkt aan een gids waarin telers in de open teelten worden geïnformeerd over de werking van groene gewasbeschermingsmiddelen en biostimulanten. De zogenoemde ‘Groene Gids Delphy’ verschijnt naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar.

Delphy+komt+met+gids+voor+groene+middelen+in+open+teelten
© John Oud

Met deze gids wil Delphy telers handvatten geven over de werking van groene gewasbeschermingsmiddelen. Dat doet het bedrijf door waarderingen toe te kennen aan de producten. ‘Het middel krijgt een hogere waardering naarmate de productomschrijving duidelijker is, het product getest is via onafhankelijk onderzoek en er veel ervaring is vanuit de praktijk’, stelt het bedrijf in een persbericht. Uiteindelijk moet dit telers ondersteunen bij het maken van keuzes op het gebied van gewasbescherming.

Om de groene gids zo compleet mogelijk te maken, kunnen fabrikanten van gewasbeschermingsmiddelen voor 20 maart hun productinformatie digitaal aanleveren. ‘Er wordt daarbij onderscheid gemaakt tussen groene middelen of basisstoffen en biostimulanten. Meststoffen nemen we niet op in deze gids.’

In een papieren gids komt algemene informatie te staan over groene gewasbeschermingsmiddelen en biostimulanten en de gebruiksmogelijkheden. ‘Als aanvulling daarop komt er een app met uitgebreide productinformatie. Deze wordt up-to-date gehouden vanuit een kennisdatabase’, geeft Delphy aan.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer