Partijen starten onderzoek naar teelten met hoogwaardige inhoudsstoffen

Het Medical Cannabis Platform for Innovation and Research heeft met zes partijen een onderzoekscentrum opgericht. Doel is om te kijken wat de optimale omstandigheden zijn voor teelten met hoogwaardige inhoudsstoffen en een blauwdruk te ontwikkelen voor de verdere professionalisering.

Partijen+starten+onderzoek+naar+teelten+met+hoogwaardige+inhoudsstoffen
© Signify

De zes betrokken partijen betreffen Delphy, Philips Horticulture LED Solutions van Signify, Koppert, Paradise Seeds, Priva en Mills Nutrients & Substrates. De bedoeling is dat deze bedrijven technische expertise inbrengen, waaronder teeltadvies, lichtstrategieën, klimaatbeheersing, voeding, substraat en natuurlijke ziekte- en gewasbescherming. Het project duurt vijf jaar.

Het platform biedt kansen om mee te doen als 'founding partner' of 'member'. De 'members' – Brightlabs, Cannabis-drying.com, Can Filters en Van Vliet/Newwen – krijgen toegang tot faciliteiten, knowhow en promotie.

Naast het ontwikkelen van een blauwdruk organiseert het platform ook evenementen en trainingen om kennis te delen met relaties en geïnteresseerden, en er wordt deelgenomen aan toonaangevende beurzen. Volgens de betrokken partijen is het speciale van dit project dat klanten op één plek gekwalificeerde informatie krijgen die is getoetst in een marktgerichte faciliteit.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer