Heffing voor Bloemenbureau Holland voorlopig veiliggesteld

De ledenraad van Royal FloraHolland zet de inning voor Bloemenbureau Holland tijdelijk voort, tot 1 januari 2025. Dit heeft de raad toegezegd, vooruitlopend op de verdere invulling van de collectieve communicatie voor de sierteeltsector.

Heffing+voor+Bloemenbureau+Holland+voorlopig+veiliggesteld
© Bloemenbureau Holland

Daarmee zijn de heffing en dus de financiering voor Bloemenbureau Holland voorlopig veiliggesteld, bevestigt woordvoerder Arthur Schiphorst. In een persbericht melden de Vereniging voor Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB), Royal FloraHolland en Bloemenbureau Holland dat zij op één lijn zitten over de sectorcommunicatie.

Enkele maanden geleden lukte het nog niet om draagvlak voor een algemeenverbindendverklaring (AVV) voor de financiering van Bloemenbureau Holland te realiseren. Volgens Schiphorst was er bij de kwekers wel voldoende steun voor gezamenlijke inning, maar leverde de draagvlaktoets bij de handel te weinig reacties op.

Nu melden de betrokken organisaties dat er overeenstemming is bereikt over de vernieuwde invulling van de sectorcommunicatie en ook over de financiering op basis van een gelijk speelveld voor zowel handel als kwekers. Schiphorst vertelt dat onder meer is besloten de focus van de communicatie te verbreden. Het bloemenbureau heeft volgens hem het laatste halfjaar al invulling gegeven aan de koerswijziging.


Informatie over verduurzaming

'We merken dat naast consumentencommunicatie en consumentenonderzoek er ook meer behoefte is aan het informeren van consumenten over de verduurzaming van de sector. Dit is vooral belangrijk voor het maatschappelijk draagvlak. Daar ligt wat ons betreft een grote rol voor Bloemenbureau Holland.'

Schiphorst legt uit dat VGB, FloraHolland en Bloemenbureau Holland de nieuwe koers voor de communicatie gaan uitwerken en dat verder wordt gesproken over de toekomstige financiering. Daarna wordt opnieuw een AVV-procedure opgestart. Bij voldoende steun van kwekers en nu ook de handel dient de Brancheorganisatie Sierteelt de aanvraag voor de AVV in bij de overheid.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    90 %
  • Zondag
    16° / 9°
    20 %
  • Maandag
    17° / 8°
    70 %
Meer weer