Marktconcept Onze Markt stopt per direct

Supermarktketen Plus ziet onvoldoende perspectief om verder te gaan met de verkoop van aardappelen via Onze Markt. Daarmee vervallen de afzetmogelijkheden voor dit marktconcept.

Marktconcept+Onze+Markt+stopt+per+direct
© Jorien Slager

Het kernteam van Onze Markt meldt vrijdag dat door het besluit van Plus de financiële ruimte ontbreekt om door te gaan met zijn activiteiten. Deze ontwikkeling komt voor de betrokkenen als een donderslag bij heldere hemel. De samenwerking tussen het kernteam van Onze Markt en Plus leek tot dusver steeds goed te verlopen. Er werd zelfs al gesproken over uitbreiding van het assortiment.

Het initiatief voor Onze Markt als consumentengestuurd marktconcept dateert van twee jaar geleden en is opgezet door een kernteam voor de verkoop van tafelaardappelen via supermarktketen Coop. Dit gebeurde in samenwerking met akkerbouwer Dingeman Burgers uit het Noord-Brabantse Zevenbergschen Hoek en aardappelcoöperatie Nedato.


Na de fusie tussen Coop en Plus vorig jaar ging het kernteam van Onze Markt ervan uit dat dit gunstig kon zijn voor uitbreiding van de afzetmogelijkheden voor het concept. In eerste instantie leek dat ook zo en was er veel constructief overleg tussen de partijen. Totdat Plus dus vrij plotseling tot de conclusie kwam dat de keten nog niet klaar is voor een dergelijk concept. Het kernteam wijt de gang van zaken aan de chaos die na een fusie ontstaat in een organisatie.

Met het wegvallen van Plus vallen voor Onze Markt alle huidige en toekomstige afzetkanalen weg. Volgens het kernteam is er daarnaast op korte termijn geen zicht op samenwerking met een andere retailer. 'Het betekent voorlopig geen inkomsten en ook geen mogelijkheden om verder te investeren in dit concept. Jammer dat we genoodzaakt zijn om te stoppen, want we zien juist nu hoe nodig ons initiatief is', schrijft het kernteam van Onze Markt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    25° / 13°
    50 %
  • Vrijdag
    16° / 12°
    40 %
  • Zaterdag
    17° / 10°
    20 %
Meer weer