Duitse milieuminister wil meer probleemwolven afschieten

Duitse deelstaten zouden meer probleemwolven moeten neerschieten. Hiertoe roept de Duitse milieuminister Steffi Lemke zaterdag op in een interview met de Neue Osnabrücker Zeitung. Het afschieten van wolven is volgens de minister noodzakelijk om 'acceptatie te behouden voor de bescherming van de wolf'.

Duitse+milieuminister+wil+meer+probleemwolven+afschieten
© Dirk Hol

'Het is mogelijk om wolven neer te schieten die hebben geleerd om over hogere hekken te klimmen of te dicht bij mensen te komen. Deelstaten kunnen dit doen in overeenstemming met de wet. Van die mogelijkheid moet in de toekomst meer gebruik worden gemaakt', stelt Lemke (Groenen). Ze wil ervoor zorgen dat procedures minder bureaucratisch en praktischer worden.

Ook in Duitsland is er discussie over vestiging van de wolf. Volgens Lemke neemt de steun voor de bescherming van de populatie af als probleemwolven niet worden aangepakt.


• Beluister ook: Podcast: de grenzeloze wolf

Het is volgens de milieuminister belangrijk om de balans te bewaren tussen natuurbehoud en de bescherming van grazende dieren. 'We moeten weer leren leven met wolven. Als wij als mensen beweren dat wij de enigen zijn die mogen profiteren van de natuur op deze planeet, dan wordt het heel, heel eenzaam voor ons.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    25° / 13°
    70 %
  • Vrijdag
    14° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    18° / 8°
    20 %
Meer weer