Provincie Drenthe verhoogt budget voor wolfwerende rasters

Er komt meer geld beschikbaar voor veehouders in de provincie Drenthe om hun dieren te beschermen tegen wolven. De provincie heeft 400.000 euro extra vrijgemaakt voor wolfwerende rasters.

Provincie+Drenthe+verhoogt+budget+voor+wolfwerende+rasters
© Twan Wiermans

Houders van hoefdieren in de hele provincie kunnen aanspraak maken op de subsidie ‘Voorkomen schade door wolven’. Deze is bedoeld als financiële ondersteuning voor hoefdierhouders die afrasteringen hebben geplaatst – of willen plaatsen - om hun dieren tegen de wolf te beschermen. De subsidie kan worden aangevraagd tot en met 14 nov 2025 en bedraagt maximaal 20.000 euro per dierhouder. De subsidie kan ook met terugwerkende kracht (vanaf 3 oktober 2022) aangevraagd worden.

Drenthe had al een subsidieregeling voor wolfwerende maatregelen, maar het subsidieplafond hiervan was bijna bereikt. Vandaar dat er nu extra geld komt om nieuwe aanvragen van veehouders te kunnen honoreren. De provincie noemt het goed beschermen van vee tegen de wolf met wolfwerende rasters een belangrijk onderdeel van het provinciale beleid.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer