Consultatie regeling stikstofbanken geopend

De regelingen die het onder meer mogelijk maken dat er vrijkomende stikstofruimte naar PAS-melders gaat, liggen ter inzage voor het publiek. Het gaat om een wijziging van de Regeling natuurbescherming die nationale en regionale stikstofbanken onder het Aerius Register operationeel maakt.

Consultatie+regeling+stikstofbanken+geopend
© Marcel Berendsen

Met de wijziging wordt het mogelijk dat stikstofdepositieruimte uit de bronmaatregelen Regeling provinciale aankoop veehouderijen nabij natuurgebieden en de Regeling provinciale maatregelen PAS-melders via het stikstofregistratiesysteem beschikbaar kan worden gemaakt voor toestemmingverlening.

Daarnaast wordt het mogelijk om voor toestemmingverlening beschikbaar gekomen depositieruimte in het Aerius Register bekend te maken op een andere wijze dan via een regelingswijziging van de Regeling natuurbescherming.


Actualisatie Aerius

Tevens borgt de wijziging het gebruik van de nieuwe versie van Aerius Calculator, Register en Monitor in verband met de jaarlijkse actualisatie van Aerius. Ten slotte is het gevolg van technische wijzigingen dat het Aerius Register makkelijker kan worden ingevuld. Dit vermindert administratieve lasten. Ook worden initiatiefnemers beschermd tegen staatssteunrisico's en gaat er gewerkt worden met de meest actuele versies van Aerius Calculator, Monitor en Register.


De consultatie waarbij ondernemers op de aangepaste regelingen kunnen reageren, is hier te vinden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer