Rundvlees uit België en Polen kan naar China

De Belgische en Poolse controlemaatregelen op gekkekoeienziekte, BSE, zijn door de Chinese autoriteiten goedgekeurd. Dit opent de grenzen voor de export van Belgisch en Pools rundvlees van dieren jonger dan dertig maanden, meldt Vilt.

Rundvlees+uit+Belgi%C3%AB+en+Polen+kan+naar+China
© Twan Wiermans

De Federatie van het Belgische vlees (Febev) meldt bij monde van bestuurder Michael Gore dat nu voor het eerst Belgisch rundvlees naar China kan worden geëxporteerd. Dat zal niet direct plaatsvinden. De opheffing van het exportverbod betekent een belangrijke stap in marktheropening en schept mogelijkheden voor de Belgische rundveesector. Voordat werkelijk export plaats kan vinden, moeten nog meerdere stappen worden doorlopen. Het voedselagentschap FAVV is in gesprek met de Chinese partners om de vervolgstappen te bespreken.

Het toestaan van de export vanuit België en Polen heeft mogelijk te maken met een uitbraak van gekkekoeienziekte in Brazilië eerder dit jaar. De export van rundvlees naar China vanuit Brazilië is toen stilgelegd.

China is in 2019 meer kippen- en rundvlees gaan importeren. Dat komt door het tekort aan varkensvlees. Dat ontstond door de grote uitbraak van Afrikaanse varkenspest die in 2018 begon.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer