Supermarktketen Family Cash gaat in Spanje zelf vlees produceren

De Spaanse supermarkt Family Cash koopt in de regio Valencia varkens- en rundveebedrijven. Doel is om daarmee 'eigen' vlees in de schappen te krijgen. De voormalige eigenaren worden dan werknemers van de retailer.

Supermarktketen+Family+Cash+gaat+in+Spanje+zelf+vlees+produceren
© Trouw Nutrition

De supermarktketen Family Cash is onderdeel van de Canet Ferrero Group en ziet toekomst in het zelf produceren van varkens- en rundvlees. Daarmee legt het vlees van eigen vee uit de regio in de schappen. Naast de herkomst zijn de productieomstandigheden bekend en kan de supermarkt zelf aan de knoppen draaien. Sinds kort is het bedrijf actief onder de bedrijfsnaam Canet Farm om onder meer zeugen- en vleesvarkensbedrijven te werven.

Het betreft met name kleine veehouderijen waarvan Family Cash al producten in het schap heeft liggen. De voormalige bedrijfseigenaren blijven de dieren verzorgen, waardoor de toevoer van vlees naar de keten met veertig supermarkten is geborgd. Eind 2023 wil Family Cash bedrijven met een capaciteit van meer dan honderdduizend stuks vee in bezit hebben, meldt het Spaanse Cárnica.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -3°
  10 %
 • Vrijdag
  7° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  9° / 2°
  10 %
Meer weer