Hoge rundveeprijzen VS en Canada vallen op in wereldmarkt

In de Verenigde Staten (VS) en Canada zijn de prijzen voor vleesrunderen hoog. Door dalende productievolumes en een groeiende vraag in Noord-Amerika stijgen de prijzen naar recordhoogtes. Marktonderzoekers van Rabobank noemen het in het nieuwste marktrapport opvallend, want in de rest van de wereld zijn de prijzen of stabiel of dalend.

Hoge+rundveeprijzen+VS+en+Canada+vallen+op+in+wereldmarkt
© Twan Wiermans

Het verschil tussen de Noord-Amerikaanse prijzen en die van de rest van de wereld is dan ook nog nooit zo groot geweest. Rabobank verwacht dat de rundvleesvoorziening de komende twaalf maanden wereldwijd in evenwicht is.

De analisten kijken ondertussen met belangstelling naar de Argentijnse verkiezingen die gepland staan voor oktober. Argentinië is een belangrijke speler voor de rundvleesmarkt. Het land kent onder de huidige regering exportbeperkingen om de stijgende inflatie te beteugelen en stijgende rundvleesprijzen in het land te beperken.


Argentijnse export toegenomen

De oppositiepartijen die er op dit moment goed voorstaan in de peilingen in Argentinië willen meer vrijheid geven aan de markt. Tot nu toe heeft het beleid in Argentinië nog niet gezorgd voor minder export. Sterker nog, door toegenomen vraag vanuit China is de export alleen maar toegenomen. De marktanalisten kunnen zich voorstellen dat de export nog verder toeneemt als er een nieuwe regering komt in Argentinië.

De marktkenners van Rabobank zien verder dat het marktherstel in China trager verloopt dan verwacht. Mogelijk neemt de invoer vanuit China in het derde kwartaal zelfs af. Waar de productie in Amerika en Canada kleiner is, is die in Brazilië en Australië juist groter. Wereldwijd compenseren deze landen de productiedaling in Noord-Amerika.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer