Coalitieonderhandelingen Noord-Brabant klappen door stallendeadline

De coalitieonderhandelingen tussen BBB, VVD, PvdA en GroenLinks voor een nieuw bestuursakkoord in Noord-Brabant zijn op het laatste moment geklapt. De partijen zijn het niet eens over de stallendeadline in de provincie.

Coalitieonderhandelingen+Noord%2DBrabant+klappen+door+stallendeadline
© Sorcha Tijmons

Die mededeling deed fractievoorzitter John Frenken van BBB in Noord-Brabant vrijdagochtend. Eerder deze week stelde formateur Pieter Verhoeve nog dat het nieuwe Brabantse bestuursakkoord in de week van 19 juni zou worden gepresenteerd.

Volgens BBB kunnen de partijen in de beoogde coalitie het niet eens worden over de stallendeadline in Noord-Brabant, die gepland staat voor juli 2024. In een verklaring laat Frenken weten dat zijn partij niet akkoord kan gaan met een maatregel die bij de rechter geen stand houdt en die praktisch gezien ook onrealistisch en onhaalbaar is.


BBB wil de handdoek niet in de ring gooien en nodigt Provinciale Staten uit om samen tot een stabiel en breedgedragen college te komen. Volgende week vrijdag vindt in Noord-Brabant een extra Statenvergadering plaats. Daarin wordt uitleg gegeven over de coalitieonderhandelingen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    25° / 13°
    20 %
  • Donderdag
    25° / 13°
    50 %
  • Vrijdag
    16° / 12°
    40 %
Meer weer