Tracer krijgt vrijstelling in druiven en kersen

Voor de bestrijding van de suzuki-fruitvlieg krijgt het biologische insecticide Tracer voor het lopende teeltseizoen een vrijstelling in de onbedekte teelt van kersen en druiven.

Tracer+krijgt+vrijstelling+in+druiven+en+kersen
© PPO

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft besloten tot deze tijdelijke toelating, omdat in de betreffende gewassen onvoldoende alternatieven zijn voor de bestrijding van suzuki-fruitvlieg. Het besluit staat vanaf deze week in de Staatscourant. De vrijstelling in druiven gaat in op 15 juli en vervalt op 31 oktober 2023. Voor kersen loopt de periode van de vrijstelling van Tracer van 1 mei tot 15 augustus 2023.

Tracer is een biologisch product van toelatingshouder Corteva dat erkend is door Skal en is te gebruiken voor de bestrijding van rupsen, trips en vliegen. Het middel heeft een reguliere toelating in aardbeien, bessen, bramen en frambozen. De vrijstelling in kersen en druiven is aangevraagd door de Nederlandse Fruittelers Organisatie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  17° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 9°
  10 %
Meer weer