Koningspaar brengt bezoek aan boeren op Schiermonnikoog

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben woensdag een bezoek gebracht aan de boeren op Schiermonnikoog. In de stal van melkveehouder Ludie van der Bijl werd het koningspaar bijgepraat over actuele zaken. 'We hebben het met alle boeren hier over de landbouw gehad, de problemen die hier spelen en de initiatieven die we hebben genomen', zegt Van der Bijl.

Bijzondere aandacht had het koningspaar voor de maatregelen die de boeren op het eiland hebben genomen om allemaal boer te kunnen blijven. 'We hebben allemaal koeien ingeleverd, zodat we ook allemaal boer kunnen blijven', zegt Van der Bijl. 'Acht jaar geleden hebben we ons eigen plan getrokken met als hoofddoel dat we allemaal melkveehouder wilden blijven. Dat is gelukt.'

De koning heeft veel waardering voor de plannen van de boeren, maar vroeg zich wel af hoe je dan een inkomen kunt blijven houden. Van der Bijl: 'Wij hebben allemaal een neventak op het gebied van toerisme. Dat maakt ons allemaal multifunctioneel.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  0 %
 • Zondag
  21° / 9°
  0 %
Meer weer