PvdD-landbouwwoordvoerder Leonie Vestering tijdelijk uit Tweede Kamer

Leonie Vestering, namens de Partij voor de Dieren (PvdD) in de Tweede Kamer woordvoerder voor onder andere landbouw, legt tijdelijk haar werk als Tweede Kamerlid neer. Ze doet dat op doktersadvies.

PvdD%2Dlandbouwwoordvoerder+Leonie+Vestering+tijdelijk+uit+Tweede+Kamer
© Dirk Hol

Op Twitter zegt Vestering dat ze dit doet vanwege 'werkomstandigheden'. Ze spreekt de verwachting uit om eind augustus weer terug te keren in de Tweede Kamer.

Tot die tijd wordt Vestering vervangen door Eva Akerboom, die eerder al tijdelijk Tweede Kamerlid was toen toenmalig PvdD-politica Femke Merel van Kooten-Arissen met zwangerschapsverlof was en tussen oktober en februari nogmaals vanwege het ziekteverlof van Esther Ouwehand.

Vestering heeft onderwerpen als landbouw, stikstof, zoönosen, dierenrechten, voedsel, natuur en biodiversiteit in haar portefeuille. Volgens haar zijn 'dieren en de natuur in uitstekende handen' bij Akerboom die haar op deze thema's vervangt.


Vleesetende bacterie

Vestering geeft in haar bericht op Twitter aan dat ze vorig jaar plotseling levensbedreigend ziek werd na een infectie met een vleesetende bacterie, wat ze zelf 'heel ironisch' noemt als veganist. 'Gelukkig herstelde ik hier goed van en het bracht me iets moois: ik weet hierdoor als geen ander hoe belangrijk het is je gezondheid te koesteren.'



Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    22° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 11°
    60 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    60 %
Meer weer