Fractievoorzitter PvdD haalt uit naar BBB: 'gevaar voor dieren'

Fractievoorzitter Christine Teunissen van de Partij voor de Dieren (PvdD) heeft hard uitgehaald naar de BoerBurgerBeweging (BBB). 'De BBB is een gevaar voor dieren, natuur en milieu', zei Teunissen zondag tijdens haar speech op het PvdD-partijcongres.

Fractievoorzitter+PvdD+haalt+uit+naar+BBB%3A+%27gevaar+voor+dieren%27
© Dirk Hol

De partij van Caroline van der Plas zet de discussie over de bio-industrie terug in de tijd, vindt Teunissen. 'Nu na decennia van ontkennen eindelijk een beetje erkend wordt hoe desastreus de veehouderij voor Nederland is, is er een nieuwe twijfelbrigade de Tweede Kamer binnengeslopen', zegt de tijdelijke voorzitter van de Tweede Kamerfractie van de PvdD over de BBB. Die partij is volgens haar 'dag in dag uit bezig met twijfel zaaien'.

Teunissen noemt het 'veelzeggend' dat deze 'partij van de stikstofontkenners, de landbouwsubsidietrekkers, de gifspuiters, de partij die staat voor elk jaar 600 miljoen dieren doden in de slachthuizen' volgens peilingen veel zetels zal winnen bij de Provinciale Statenverkiezingen.


Eerste Kamer

Voor zowel de PvdD als de BBB is die verkiezing belangrijk. Allereerst omdat de landbouw en de stikstofuitstoot, waar de provincies over gaan, voor beide partijen hoofdpunten zijn. Bovendien betekent succes bij de Statenverkiezingen ook meer zetels in de Eerste Kamer.

Bij de verkiezingen in maart 'valt er een wereld te winnen', aldus Teunissen in haar speech. 'In ons verkiezingsprogramma voor de Provinciale Staten laten we zien dat het kabinet de mist ingaat met de eenzijdige focus op stikstof en doordat ze nog steeds niet erkennen dat een veel kleiner aantal koeien, varkens en kippen de enige oplossing is.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer