Noord-Holland keert zich tegen komst datacenter bij glastuinbouw De Kwakel

Provincie Noord-Holland heeft bezwaar gemaakt tegen de komst van een datacenter in het glastuinbouwgebied van De Kwakel.

Noord%2DHolland+keert+zich+tegen+komst+datacenter+bij+glastuinbouw+De+Kwakel
© Agriport A7

Een bestaand gebouw zou hiervoor verbouwd en uitgebreid moeten worden. Volgens de provincie is de komst van een datacenter in strijd met het provinciaal beleid en de regelgeving voor datacenters. Ze vindt een datacenter in een glastuinbouwgebied ongewenst, omdat deze activiteit geen ruimtelijke relatie heeft met de glastuinbouw.

Gemeente Uithoorn verleende begin dit jaar een omgevingsvergunning voor de bouw. De provincie meldt dat niet de gemeente maar de provincie het bevoegd gezag is als het gaat om milieuwetgeving.


Noord-Holland wil alleen nog datacenters mogelijk maken op op bedrijventerreinen in Amsterdam, Haarlemmermeer en Hollands Kroon. Ze heeft voor deze clustering gekozen omdat de bedrijven impact hebben op het landschap en een grote behoefte hebben aan elektriciteit. Door nieuwe datacenters alleen in deze drie gemeenten toe te staan, kan gericht worden geïnvesteerd in een verzwaring van de energie-infrastructuur. Op deze manier komt er ook stroom beschikbaar voor bijvoorbeeld woningbouw of scholen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer