Machineleverancier CNH stopt met activiteiten in Rusland

CNH Industrial stopt met alle bedrijfsactiviteiten in Rusland. Het bedrijf maakte in maart vorig jaar al bekend leveranties van machines en onderdelen aan dat land op te schorten.

Machineleverancier+CNH+stopt+met+activiteiten+in+Rusland
© Huisman Media

CNH is het moederbedrijf van onder andere trekkermerken Case IH, New Holland en Steyr en de bouwmachines van Case en New Holland. Het heeft zijn bedrijfsactiviteiten voor 55 miljoen euro verkocht. CNH had tot vorig jaar een hoofdkantoor in Moskou voor import en distributie.

Daarnaast waren er in Rusland diverse fabrieken voor agrarische machines en bouwmachines. Ook was er een onderdelenmagazijn. Behalve het stoppen van leveranties staat het bedrijf nu ook niet meer garant voor het betalen van administratieve lasten en salarissen aan de in totaal ongeveer tweehonderd medewerkers.

De onderneming draaide het laatste jaar een omzet van 346 miljoen euro in Rusland. Dat land was daarmee in 2021 goed voor slechts 2 procent van CNH’s totale omzet. De stap is een direct gevolg van de oorlog in Oekraïne.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  21° / 7°
  0 %
 • Dinsdag
  22° / 8°
  0 %
 • Woensdag
  21° / 8°
  0 %
Meer weer