Oekraïense huishoudens voorzien van Nederlandse pootgoed

Pootgoedbedrijf IPM Potato Group voorziet, in samenwerking met de Food and Agriculture Organization (FAO) van de Verenigde Naties en het Ierse ministerie van Landbouw, circa tienduizend huishoudens in het noordoosten van Oekraïne van pootgoed uit Nederland.

Oekra%C3%AFense+huishoudens+voorzien+van+Nederlandse+pootgoed
© Koos van der Spek

De pootaardappelen zijn in Nederland geteeld bij telers die zijn aangesloten bij IPM Potato Group. Het transport is twee weken geleden gestart. Sindsdien zijn er wekelijks tien trucks met Nederlands pootgoed naar Oekraïne vertrokken. Deze week zijn de laatste vrachtwagens geladen.

De hoop van zowel IPM Potato Group als de FAO en het Ierse landbouwministerie is dat het pootgoed nog op tijd gepoot kan worden en voor een goede consumptieaardappelopbrengst kan zorgen. De oogst staat gepland voor over circa drie maanden.

Het pootgoedbedrijf, waarvan het hoofdkantoor in Ierland is gevestigd, werkt al ruim elf jaar samen met een Oekraïense importeur. 'Toen de oorlog uitbrak, hebben we direct een evacuatieplan opgezet voor de familieleden van de medewerkers', meldt het bedrijf met vestigingen in Nederland. 'Maar er moest meer gebeuren. Daarom hebben we contact gezocht met de FAO en het Ierse ministerie van Landbouw. Uiteindelijk hebben we dit plan opgezet.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  21° / 7°
  0 %
 • Dinsdag
  22° / 8°
  0 %
 • Woensdag
  21° / 8°
  0 %
Meer weer