Agrarische sector zamelt geld in voor kankeronderzoek

Op Harm's Hoeve in het Gelderse Malden werd zondag geld ingezameld. Het evenement was onderdeel van de BIG Challenge. Daarin doen agrarisch ondernemers mee met de jaarlijkse actie Alpe d'HuZes om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek.

YouTuber Govert Sweep, een van de deelnemers aan de BIG Challenge: 'Er is veel kritiek op de boeren, maar ondertussen weten we soms niet echt wat ze doen. Voordat je kritiek levert moet je eerst kennis van het onderwerp hebben. En daarnaast willen we natuurlijk zoveel mogelijk geld inzamelen voor het kankerfonds.'

De agrarische sector wil zich met de actie ook van een positieve kant laten zien, licht Fenna Bruijsten van Harm's Hoeve toe. 'We hebben onze boerderij vaak open voor publiek, dus we proberen de sector altijd in een positief daglicht te stellen. Met zo'n actie komt dat mooi samen, zodat we ook nog een goed doel kunnen steunen.'


Donaties

De teller van de BIG Challenge staat inmiddels op 844.139 euro aan donaties en daar komt nog een mooi bedrag bij. 'Het leukst waren drie jongens die zelf een actie organiseerden en daar een paar honderd euro mee inzamelden. Ze kwamen vandaag helemaal uit Hoorn', vertelt Sweep.

De YouTuber gaat binnenkort met de boeren van de BIG Challenge de berg op voor de actie Alpe d'HuZes. 'Over een maand moet ik naar boven toe. Zes keer is het doel. Ik moet nog even flink aan de bak en dan hoop ik het te halen!'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  21° / 15°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 13°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer