BIG Challenge 2023 start met ruim vijftien teams

Al meer dan vijftien teams hebben zich aangemeld voor het nieuwe BIG Challenge-seizoen voor deelname aan Alpe d'HuZes 2023. Zaterdag was de aftrapbijeenkomst bij Wageningen University & Research. Jaarlijks doen 25 tot dertig teams uit de agri- en foodsector mee aan BIG Challenge.

BIG+Challenge+2023+start+met+ruim+vijftien+teams
© Ernst Jan Boering

Tientallen nieuwe deelnemers lieten zich informeren over het evenement en wat BIG Challenge zo bijzonder maakt. John van Paassen blikte terug op de beginjaren van BIG Challenge en legde uit wat hem destijds motiveerde. 'Je weet dat een op de drie mensen ooit met kanker te maken krijgt. Dat geldt dus ook voor mijn gezin en de mensen in mijn omgeving.'

Gerry Minten-de Wit heeft in haar leven al veel mensen aan kanker verloren en besloot daarom mee te doen aan BIG Challenge. Ze was onder de indruk van wat ze in Frankrijk aantrof. Ze maakte BIG Challenge mee als een geoliede machine die deelname een stuk gemakkelijker maakte.


Sponsorgeld

Deelnemer Arjen Kocks zag in het begin wel op tegen de 5.000 euro sponsorgeld binnenhalen, maar met veel enthousiasme haalde hij uiteindelijk meer dan het dubbele binnen. Dat was ook een boodschap van de organisatie: de meesten gaan vlot over het streefbedrag heen, mede dankzij de hulp die vanuit BIG Challenge is te verkrijgen.

Herman Houweling startte in 2009 met BIG Challenge. In twaalf jaar tijd haalde BIG Challenge zo'n 11 miljoen euro op voor KWF en is daarmee tot de grootste fondsenwerver van KWF. In 2022 werd ruim 1,7 miljoen euro bij elkaar gefietst en gelopen. Naast veel geld ophalen voor het kankeronderzoek wil BIG Challenge de trots en saamhorigheid in de agri- en foodsector bij een breed publiek promoten. Het doel voor 2023 is weer minimaal 1 miljoen euro inzamelen.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden met een eigen team, bijvoorbeeld via hun werk of dorp, of worden later ingedeeld.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Weer

 • Dinsdag
  3° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  6° / 1°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer