BIG Challenge 2023: 31 teams met 246 deelnemers

Aan de BIG Challenge doen dit jaar 31 teams mee met in totaal 246 deelnemers. Die staan op 31 mei en 1 juni aan de start van de Alpe d'HuZes. De teller van het sponsorgeld staat inmiddels op 650.122 euro.

BIG+Challenge+2023%3A+31+teams+met+246+deelnemers
© Sharon van Dommelen

'We hebben zaterdag 4 maart de eerste gezamenlijke training van dit jaar gehouden. Een ochtend vol informatie, ontmoeting en inspiratie voor onze deelnemers', zegt Harold Korsten als BIG Challenge-voorzitter. Hij maakte zaterdag de actuele tussenstand van BIG Challenge bekend. 'Ons doel is om op 1 juni met een cheque met minimaal 1 miljoen euro over de finish te komen. Dat gaat zeker lukken met alle prachtige acties die de deelnemers nog in de pijplijn hebben.'

Aan de 2023-editie doen 112 fietsers, 83 wandelaars en zes runners mee. Zij vormen daarmee het grootste BIG Challenge-team van Alpe d'HuZes. Daarnaast doen 45 wandelaars mee met de Alpe d'HuZus op woensdag 31 mei. Herman Houweling startte de BIG Challenge in 2009. In twaalf jaar haalde BIG Challenge zo'n 11 miljoen euro op voor KWF Kankerbestrijding en behoort daarmee tot de grootste fondsenwervers ervan.

Alpe d'HuZes is een actie waarbij deelnemers, alleen of in een team, geld bijeenbrengen en daarmee een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker. Onder het motto 'Opgeven is geen optie' beklimmen de deelnemers op één dag tot wel zes keer de Franse Alpe d'Huez.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  3° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  6° / 1°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer