Toeleveranciers pakken ICM-teeltwijzer erbij voor advies

Toeleveranciers van de land- en tuinbouwsector in Nederland gaan de Integrated Crop Management (ICM)-teeltwijzer toepassen als basis voor hun teeltadvisering aan boeren. ICM is een integrale aanpak waarbij het gewas centraal staat en niet de ziekte.

Toeleveranciers+pakken+ICM%2Dteeltwijzer+erbij+voor+advies
© Job Hiddink

De toeleveranciers van gewasbeschermingsmiddelen, verenigd in Agrodis, rollen deze aanpak uit om de omslag naar ICM en geïntegreerde gewasbescherming in Nederland te versnellen. De ICM-teeltwijzer wordt gebaseerd op modellen die zijn ontwikkeld door Wageningen University & Research.

Agrodis-voorzitter Rob van de Lindehoof vindt dat de teeltwijzer alle aspecten omvat die van belang zijn om tot een ICM-teeltsysteem te komen. 'Hierbij blijft er keuzevrijheid voor de teler. Met deze eenduidige integrale aanpak kunnen bedrijven hun resultaten ook onderling vergelijken. Dat versterkt het leereffect', licht hij toe.


Een mogelijke vervolgstap is volgens Agrodis de ICM-teeltwijzer opnemen in het CDG-certificatieschema. Dit schema, dat onder beheer staat van Stichting Certificatie Distributie (CDG), geldt voor alle distributiebedrjiven van gewasbeschermingsmiddelen. Ook rekent Agrodis op een actieve houding van de overheid bij het ontwikkelen van instrumenten die op korte termijn nodig zijn.

Volgens de organisatie zijn regelgeving en financiële ondersteuning van de overheid nodig om de digitale Gewasbeschermingsmonitor en Milieu Indicator Gewasbescherming als instrumenten te realiseren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
  • Woensdag
    23° / 12°
    50 %
Meer weer