Zorgen over toekomst aspergeteelt in Nederland

Aspergeteler Ron Martens in het Limburgse Tienray maakt zich zorgen over de toekomst van zijn sector. Door de almaar oplopende kosten en achterblijvende prijzen verwacht hij dat deze er over een aantal jaren heel anders uit ziet. 'Wil de sector overleven, dan zal de prijs echt omhoog moeten.'

Om de prijzen een beetje zelf in de hand te houden, zet Martens 50 tot 60 procent van de asperges zelf af in een van zijn winkels in het land. 'We doen best veel rechtstreeks naar de consument en de rest gaat naar The Greenery. We hebben er wel moeite mee dat we altijd als sluitpost worden gezien. De retail concurreert naar elkaar toe en daar zijn wij de dupe van.'

Dit seizoen blijft de productie van asperges achter ten opzichte van de vorige jaren. De grootste oorzaak zijn de weersomstandigheden. 'Het is relatief koud, we missen een beetje zon.' Dat het nu wat achterloopt baart Martens geen zorgen. 'De prijs is redelijk stabiel nu. Maar we hebben ook ons personeel en die willen we aan het werk houden.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer