Uienexport daalt naar weekvolumes van 12.000 ton

Zowel in week 10 als in week 11 is ongeveer 12.000 ton uien naar het buitenland verkocht. Ongeveer 90 procent van de geëxporteerde uien blijft binnen de Europese Unie.

Uienexport+daalt+naar+weekvolumes+van+12%2E000+ton
© Twan Wiermans

De grootste afnemers van Nederlandse uien zijn op dit moment in het afzetseizoen Groot-Brittannië, Spanje, Duitsland, Israël, Frankrijk en België. De afzet richting West-Afrika is vrijwel stilgevallen. Dit blijkt uit de exportcijfers van GroentenFruit Huis.Tot en met week 11 staat de exportteller voor Nederlandse uien van oogst 2022 op bijna 959.000 ton. Dat is ongeveer 45.000 ton minder dan vorig jaar op hetzelfde moment in het afzetseizoen. Vooral naar grote importerende landen als Senegal en Ivoorkust zijn dit jaar minder uien verscheept. Daarentegen hebben vooral omringende landen meer Nederlandse uien aangekocht.

De marktprijs voor uien maakt de laatste twee weken iets van een pas op de plaats. Vorige week noteerde Landbouwbeurs Noord- en Centraal-Nederland in het Flevolandse Emmeloord gemiddeld 70 euro per 100 kilo voor gele uien. Dat is 5 euro minder dan twee weken geleden. De noteringscommissie omschrijft de uien nog steeds als prijshoudend.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  5 %
Meer weer