Loonwerker zaait uien in onbekend teeltgebied

Loonwerker Bert Wall zaaide afgelopen weekend onder mooie omstandigheden een perceel uien in de buurt van het Brabantse Lith.

Voor de regio in Noord-Brabant, iets ten noorden van Den Bosch en Oss, zijn zaaiuien een relatief onbekend gewas. De uien worden gezaaid in opdracht van een veehouder die grond over heeft en gemotiveerd door de goede uienprijzen ervaring wil opdoen met een voor hem nieuwe teelt.

Voor de inzaai van de 8 hectare uien is Wall de rivier de Maas overgestoken. De akkerbouwer en loonwerker heeft zelf een bedrijf in het Gelderse Leur. Tijdens het zaaien houdt hij op de zaaimachine de doorvoer van het zaaizaad in de gaten, terwijl zijn zoon Bart de trekker bestuurt.


© Johnny van Vugt

De omstandigheden om te zaaien waren afgelopen weekend uitstekend. Het betreffende stuk land heeft als grondsoort lichte rivierklei met een afslibbaarheid van 25 procent. Ook de kwelplekken op het perceel waren droog genoeg voor de inzaai.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer