Melkveehouders bekijken Lely-melkrobots bij collega's

Vijf melkveehouders zetten afgelopen week hun deuren open tijdens de 'Slim boeren om de hoek-dagen' van Lely. Op het melkveebedrijf van de familie Kemp in het Utrechtse Woerden konden geïnteresseerden de melk- en mestrobots bekijken.

'Onze melkput was ruim vijftig jaar oud. De melkprijs was goed dus we hebben gekozen voor twee robots', vertelt bedrijfsopvolger Lydia Kemp.

Melkveehouders uit de omgeving kwamen vooral kijken omdat ze nieuwsgierig zijn. 'Het is een compacte robot en hij werkt snel', stelt Casper Westeneng. 'Er wordt goed schoongemaakt en voorbehandeld', ziet Truus Libregts-van de Lelij. Toch gaan ze niet overstappen. Westeneng: 'Wij hebben een Gea Monobox met één arm op twee boxen en dat is voor ons prima.' Bij Libregts melken ze in de melkput. 'We hebben een 2x3 open tandem en dat werkt ook perfect. We zijn wel op zoek naar wat nieuws, maar dat wordt geen Lely want we blijven in de put melken.'

Het werken met de melkrobots scheelt volgens Kemp tijd en er komt veel data vrij. 'Daardoor kom je veel van de koe te weten, zoals tocht en herkauw. Het is mooi om daarmee te werken', glundert ze. De familie Kemp melkt 85 koeien met twee robots. Voor de koeien was het even wennen, maar het gaat nu goed. 'Ze maken er een kermisattractie van, ze lopen steeds rondjes door de boxen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
Meer weer