Hilde Coolman nieuwe portefeuillehouder akkerbouw bij NAJK

De 26-jarige Hilde Coolman is de nieuwe portefeuillehouder akkerbouw bij het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK). Daarmee volgt ze Leendert Jan Onnes op, die deze rol vier jaar heeft vervuld.

Hilde+Coolman+nieuwe+portefeuillehouder+akkerbouw+bij+NAJK
© NAJK

Coolman werkt samen met haar vader, oom en neef op hun akkerbouwbedrijf in het Noord-Groningse Oudeschip. Hier verbouwt het bedrijf op circa 150 hectare pootaardappelen, suikerbieten en granen. Naast de boerderijwerkzaamheden zet Coolman zich graag breder in voor de sector en de toekomst van jonge boeren.

De Groningse rondde drie jaar geleden de studie Plantenwetenschappen af in Wageningen. Daar specialiseerde ze zich in het thema plantenziektes en aaltjes. 'Er komt veel op sector af. Niet alleen binnen de veehouderij, maar zeker ook op het gebied van akkerbouw. Bijvoorbeeld de nieuwe invulling van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid en transitievraagstukken waar we op korte termijn op moeten anticiperen.'


Verdienvermogen

Als nieuwe NAJK-portefeuillehouder akkerbouw wil Coolman graag ervoor zorgen dat de belangen van de jonge boer worden behartigd in al deze vraagstukken, met aandacht voor het verdienvermogen. Met de benoeming van Coolman is Leendert Jan Onnes teruggetreden uit het dagelijks bestuur van het NAJK.

Onnes, akkerbouwer in Groningen, nam verschillende bestuurlijke taken voor zijn rekening en vertegenwoordigde de stem van jonge akkerbouwers in Nederland. Hij gaat zich nu meer op het thuisbedrijf focussen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer