DeLaval lanceert nieuwe zelfrijdende distributievoerrobot

De Zweedse fabrikant DeLaval introduceert met de OptiWagon-voerrobot een nieuwe zelfrijdende distributievoerrobot op de Europese markt.

DeLaval+lanceert+nieuwe+zelfrijdende+distributievoerrobot
© DeLaval

De zelfrijdende distributievoerrobot OptiWagon kan verschillende recepten naar meerdere groepen koeien brengen tot twaalf keer per dag per groep. 'Het systeem helpt de rantsoenefficiëntie te optimaliseren. Dit efficiënt doen is een belangrijke troef voor de rendabiliteit op het melkveebedrijf', zegt Ludo Bols, Feeding Systems Specialist bij DeLaval.

DeLaval houdt daarbij vast aan het concept van een aparte stationaire menger en een separate distributievoerrobot. Dit levert een groot capaciteitsvoordeel op. Volgens de producent worden de verschillende taken dan het best uitgevoerd, wat van groot belang is om op een efficiënte manier voer om te zetten in melk.

'Het is onze overtuiging dat, naast het automatiseren van het melken, het automatiseren van het voeren de komende jaren een hoge vlucht zal nemen', vervolgt Bols. OptiWagon wordt deze lente gelanceerd in de meeste Europese landen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
 • Zondag
  22° / 16°
  90 %
Meer weer