Jan-Willem Tijken toont collega's voordelen CowToilet

De koeien van Jan-Willem Tijken uit het Gelderse Zelhem gebruiken het CowToilet. Daardoor zijn er twee meststromen op het bedrijf. De melkveehouder laat tijdens een demonstratie van CowToilet-bedenker Henk Hanskamp andere boeren kennismaken met het systeem.

'Het is een voerstation met een ongedwongen systeem dat ervoor zorgt dat koeien er urineren. Die stroom kunnen we dan opvangen', legt Tijken uit. Het CowToilet zorgt voor twee meststromen en beperkt de ammoniakuitstoot, waar hij erg blij mee is. 'Daardoor kunnen we gerichtere keuzes maken.'

Een CowToilet kost 25.000 euro en 25 koeien kunnen er gebruik van maken. Het systeem kost dus 1.000 euro per koe. 'De terugverdientijd is van heel veel factoren afhankelijk, maar kunstmest en mestafvoer kosten ook wat', weet Tijken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  21° / 7°
  0 %
 • Dinsdag
  22° / 8°
  0 %
 • Woensdag
  21° / 8°
  0 %
Meer weer