Eurotier%2Dgoud+voor+koeientoilet+van+Hanskamp
Nieuws
© Cow Toilet

Eurotier-goud voor koeientoilet van Hanskamp

Het CowToilet van de firma Hanskamp uit het Gelderse Doetinchem is donderdag tijdens het Eurotier-persevenement gewaardeerd met een gouden medaille van Eurotier 2021. Het was de enige gouden innovatiemedaille die werd toegekend.

Volgens de jury is dit koeientoilet een revolutionair product, dat bijdraagt aan het terugdringen van emissies door de veehouderij. Het systeem bestaat uit een voerstation en een opvanginrichting voor de urine. Na beëindiging van de voeding wordt bij de koe de reflex om te plassen geactiveerd door een externe prikkel. Het CowToilet verzamelt op die manier de urine apart van de mest, zonder het dier te belasten.

De vroege scheiding van uitwerpselen en urine vermindert de vorming van ammoniak op de loopvlakken. Daarnaast blijven de loopvlakken schoner, wat een positief effect heeft op zowel de klauwgezondheid als de luchtkwaliteit in de stal. Verder kan de boer de gescheiden ingezamelde mest en urine gericht inzetten als meststoffen om zo de nutriëntenefficiëntie verder te verhogen.


Video over het koeientoilet van februari vorig jaar.

Weer

 • Zaterdag
  21° / 11°
  20 %
 • Zondag
  21° / 12°
  20 %
 • Maandag
  18° / 11°
  20 %
Meer weer