Plotselinge prijsfluctuaties witlof in Duitsland

Op Duitse groothandelsmarkten vinden op het moment onverwachte prijsschommelingen van witlof plaats. Een opvallende ontwikkeling, stelt het Duitse marktbureau AMI vast.

Plotselinge+prijsfluctuaties+witlof+in+Duitsland
© Job Hiddink

AMI geeft aan dat witlof in Duitsland een product is dat nauwelijks onderhevig is aan prijsschommelingen. Dit jaar is er volgens het marktbureau al maanden een opmerkelijke ontwikkeling te zien door de schommelende groothandelsprijzen.

Op de groothandelsmarkten in ons buurland wordt nu voornamelijk witlof uit België verkocht. De Duitse witlof is de gatenvuller. De prijzen zitten sinds vorige week weer in een dalende trend na een recente onverwachte stijging. Voor Belgische witlof wordt 2,16 euro per kilo betaald, 3 procent lager dan anderhalve week geleden. Duitse witlof kost op de groothandelsmarkt 2,45 euro per kilo, 8 procent minder dan anderhalve week terug.De prijsfluctuaties in Duitsland zijn ook voor de consument terug te zien in de winkel. Witlof steeg in week 10 met 6 procent tot 3,56 euro per kilo. Tegelijkertijd nam de vraag af. De groente was vorige week bij drie retailers in de actie voor 2,58 euro per kilo.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 8°
  0 %
 • Maandag
  18° / 8°
  0 %
 • Dinsdag
  17° / 7°
  10 %
Meer weer