Joep Rats nieuwe directeur NZO

Joep Rats is door het bestuur van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) benoemd tot de nieuwe directeur. Rats (47) is op dit moment lid van de directie van Bouwend Nederland.

Joep+Rats+nieuwe+directeur+NZO
© NZO

Bij de brancheorganisatie voor de bouw- en infrasector is hij verantwoordelijk voor onder meer beleids- en verenigingszaken. NZO-voorzitter Hein Schumacher laat in een persverklaring weten blij te zijn met de benoeming. 'Joep brengt een schat aan ervaring in de belangenbehartiging mee. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we met zijn komst de positie van de Nederlandse zuivelindustrie verder kunnen versterken.'

Rats studeerde algemene economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en volgde managementopleidingen in Engeland en de Verenigde Staten. Hij heeft een carrière opgebouwd in de belangenbehartiging en organisatieontwikkeling van het Nederlandse bedrijfsleven door diverse functies te vervullen bij MKB-Nederland, VNO-NCW en Bouwend Nederland. Rats begint op 1 juni bij de NZO. Hij volgt Frank van den Heuvel op die vanwege persoonlijke omstandigheden eind vorig jaar zijn werkzaamheden voor NZO moest neerleggen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  30 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer