Gezondgewastool nu ook voor bodemplaaginsecten

De Gezondgewastool is uitgebreid. Vanaf nu is ook informatie over bodemplaaginsecten terug te vinden in de onlinetool. Door de uitbreiding kunnen akkerbouwers en adviseurs eenvoudig zien welke bodemmaatregelen effectief zijn tegen bepaalde bodemziektes en plaaginsecten.

Gezondgewastool+nu+ook+voor+bodemplaaginsecten
© Burt Sytsma

De Gezondgewastool werd ruim een jaar geleden gelanceerd en bevatte al veel kennis over de effecten van bodemmaatregelen op bodemziektes. Nu komt daar dus kennis over bodemplaaginsecten bij.

In de tool selecteert de gebruiker de relevante aaltjes, bodemschimmels, bacteriën en bodemplaaginsecten. Daarna kan een keuze worden gemaakt uit een lijst met mogelijke bodemmaatregelen. Het resultaat is een schema in de vorm van een pdf-document.


Weergave schema

Het schema laat zien of de bodemmaatregel bewezen effectief, perspectiefvol, niet effectief of onbekend is. Maatregelen die een teler kan nemen, zijn onder meer biologische bestrijding, groenbemesters, inundatie, grondbewerking en vruchtwisseling.


Bij de maatregelen is er de beschikking over relevante achtergrondinformatie. De nadruk in de Gezondgewastool ligt op aardappelen, cichorei, granen, kool- en raapzaad, peen, peulvruchten, suikerbieten en uien.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  30 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer