Vijf dodelijke bedrijfsongevallen in agrarische sector in 2022

De agrarische en groene sectoren hebben in 2022 vijf bedrijfsongevallen geregistreerd waarbij een dodelijk slachtoffer viel. Dat is het laagste aantal sinds het begin van de registratie hiervan in 1979.

Vijf+dodelijke+bedrijfsongevallen+in+agrarische+sector+in+2022
© Huisman Media

Dat meldt Stigas, de organisatie die ondernemers en medewerkers in de agrarische sector helpt veilig, gezond en vitaal te werken. Stigas benadrukt dat dit geen reden voor de sectoren is om tevreden achteruit te leunen. Maar de dalende cijfers bevestigen wel dat de extra aandacht van de sectoren voor veiligheid de afgelopen jaren zijn vruchten afwerpt. Volgens de organisatie moet de ambitie om te streven naar nul dodelijke ongevallen haalbaar zijn.

Twee dodelijke ongevallen hadden in 2022 te maken met een machine die in een sloot raakte. In 2022 waren geen kinderen bij de dodelijke bedrijfsongevallen betrokken. In 2021 vielen er nog tien dodelijke slachtoffers te betreuren bij ongevallen.


Dat zijn er veel minder dan in het verleden. In de jaren tachtig vielen er gemiddeld ruim 27 doden bij bedrijfsongevallen in de agrarische sector. Tussen 2010 en 2019 nam dat af naar gemiddeld 14,4 per jaar. Dit decennium is het gemiddelde 7,7.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  22° / 15°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
 • Woensdag
  17° / 13°
  20 %
Meer weer