Oud-directeur Staatsbosbeheer Chris Kalden leidt overleg Landbouwakkoord

Chris Kalden, oud-directeur van Staatsbosbeheer, gaat de gesprekken leiden die dit voorjaar nog moeten uitmonden in een Landbouwakkoord. Kalden vervangt gespreksleider Wouter de Jong die is teruggetreden vanwege ziekte. Dat schrijft de landbouwminister vrijdag Piet Adema in een brief aan de Tweede Kamer.

Oud%2Ddirecteur+Staatsbosbeheer+Chris+Kalden+leidt+overleg+Landbouwakkoord
© John Oud

Van 2007 tot en met 2013 was Kalden (75) directeur van Staatsbosbeheer, waarna hij met pensioen ging. Ook was hij van 2002 tot 2007 de hoogste ambtenaar van het ministerie van Landbouw. Kalden is de huidige voorzitter van de sectortafel Pluimvee. Na afloop van de hoofdtafel bijeenkomst van 16 maart aanstaande neemt hij het voorzitterschap over.


Adema wil in april komen met een Landbouwakkoord. Hierin wil hij breedgedragen afspraken maken over de landbouwtransitie. In de plannen moet ook het toekomstperspectief van boeren worden vastgelegd. Dit akkoord is in november vorig jaar aangekondigd.

Kaldens voorganger De Jong liet begin maart weten dat bij hem prostaatkanker is geconstateerd en daarvoor ook moet worden geopereerd. Dat kostte hem veel energie en daarom zette hij een stap terug als voorzitter.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    50 %
Meer weer