Duidelijkheid van Overijssel over PPLG blijft uit

LTO Noord wacht nog op antwoord van provincie Overijssel op de vragen die zijn gesteld aan de gebiedstafels. Daarin besprak het Overijsselse landbouwcollectief met gedeputeerde Gert Harm ten Boscher (SGP) de wensen en voorwaarden voor het Provinciaal Programma Landelijk gebied (PPLG).

Duidelijkheid+van+Overijssel+over+PPLG+blijft+uit
© Wim Hollemans

Bestuursvoorzitter Harold Zoet van LTO-regio Oost hoopt snel op antwoord van de gedeputeerde. 'We willen als overheid en maatschappij van alles, maar nog steeds is niet duidelijk hoe we dat gaan doen. Terwijl boeren in onzekerheid zitten.'

Een van de wensen van het landbouwcollectief en daarmee ook van LTO Noord, is dat men met een kwantitatieve gelijkwaardigheid aan tafel wil zitten. 'We zien bij een aantal andere processen dat er een groot scala aan belangenverenigingen meepraat, terwijl de landbouw vrijwel de enige partij is die moet leveren en inleveren. Dat vinden we niet evenredig', aldus Zoet.


Nulmeting stikstofuitstoot

Een andere wens van de landbouworganisaties is een nulmeting vanaf 2018 om te kunnen bepalen welke stikstofreductie elke sector heeft gerealiseerd en nog moet realiseren. Verder wil het collectief een beschrijving van de nulsituatie voor de natuur, zodat is vast te stellen hoe die natuur zich ontwikkelt en of de instandhoudingsdoelen voor de Natura 2000-gebieden kunnen worden bereikt.

Tegelijk vraagt het collectief de provincie om bij de minister druk te zetten op zaken waar Overijssel indirect invloed op heeft. Daarbij gaat het om oplossingen voor de Programma Aanpak Stikstof-melders en interimmers. Ook de kritische depositiewaarde moet als meetinstrument van tafel.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  30 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer