Wouter de Jong vertrekt als voorzitter Landbouwakkoord

Wouter de Jong moet noodgedwongen het voorzitterschap van het Landbouwakkoord opgeven. De Jong maakte donderdag bekend dat bij hem prostaatkanker is geconstateerd.

Wouter+de+Jong+vertrekt+als+voorzitter+Landbouwakkoord
© Dirk Hol

De Jong heeft donderdagochtend de andere deelnemers aan de hoofdtafel van het landbouwoverleg op de hoogte gebracht. Hij betreurt het dat zijn gezondheid hem dwingt tot deze stap.


'Op basis van medisch onderzoek is de diagnose prostaatkanker gesteld. Daarom moet ik mij gaan voorbereiden op een ingrijpende operatie. Daarna volgt nog een periode van herstel. Mijn gezondheid eist al mijn tijd en energie op en dat valt niet te combineren met mijn werk voor het Landbouwakkoord', aldus De Jong in een persverklaring.


Geschrokken en verdrietig

Minister Piet Adema (LNV) zegt geschrokken en verdrietig te zijn over de diagnose en bedankt Wouter de Jong mede namens alle betrokkenen bij het Landbouwakkoord voor zijn inzet. 'Het is spijtig maar onvermijdelijk dat Wouter een stap opzijzet. Ik wens Wouter en zijn gezin veel sterkte en beterschap toe voor de komende tijd en weet dat hij zich gedragen voelt in Gods hand.'

De bewindsman spreekt dezer dagen met kandidaten voor de vervanging van De Jong en hoopt daar uiterlijk aan het einde van volgende week meer over te kunnen melden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer